Van Docent Biologie naar Trainee Business Consultant 

Stel je voor: na jarenlang met passie voor de klas te hebben gestaan, besluit je een totaal andere richting in te slaan. Een spannende keuze, maar dat is precies wat onze collega Jordy Kleinveld heeft gedaan. Zijn verhaal van carrière switch is een goed voorbeeld van hoe een frisse start mogelijk is, zelfs in de dynamische wereld van IT-consultancy. 

Op zoek naar een nieuwe uitdaging

Jordy’s reis begon toen hij besefte dat hij toe was aan iets nieuws. Ondanks zijn liefde voor lesgeven, voelde hij dat zijn toekomstpad te veel vastlag. Hij wilde meer flexibiliteit, meer kansen om te groeien en zichzelf uit te dagen. “Voor mijn gevoel zijn er in de commerciële wereld meer kansen om te ontwikkelen. Je loopbaan ligt niet vast en je kunt groeien in jouw interessegebieden”, vertelt Jordy.

Werken in de IT?

Na een gesprek met een loopbaanbegeleider kwam IT als een interessante optie naar voren. “Ik was heel verbaasd, want ik had er nooit bij stilgestaan dat de IT-wereld iets voor mij is”, deelt Jordy. Maar al snel besefte hij dat zijn vaardigheden als docent, zoals oplossingsgericht denken, probleemoplossing en samenwerking, zeer relevant zijn in de IT-wereld.

Waarom een traineeship?

Aangezien het een grote switch is van docent naar IT, was Jordy bewust op zoek naar een traineeship. “Ik zocht een werkgever die rekening houdt met mijn overstap en waar je tijd krijgt om te ontwikkelen”, vertelt Jordy. Verder deelt hij: “Uiteindelijk heb ik mijn keuze gemaakt op gevoel. Toen ik bij 4PS binnenkwam, voelde ik me welkom en zag ik mezelf hier gelijk werken.”

De overstap

De overstap van leraar naar IT-consultant was natuurlijk niet zonder uitdagingen. Jordy vertelt daarover: “Aan de ene kant werd ik met open armen ontvangen en was er genoeg ruimte om te ontwikkelen. Wat ik wel onderschat heb, is dat je weer onderaan begint en alles weer opnieuw moet leren.” Maar met de steun van zijn collega’s en de gestructureerde aanpak van het traineeship, voelde hij zich al snel op zijn plek. “Het traineeship geeft je de kans om te groeien op je eigen tempo, zonder te veel druk”, deelt Jordy.

Groeien is leuk

Voor Jordy was het traineeship een mooie kans om te leren en te groeien. “Het traineeship is een duidelijk programma dat langzaam wordt afgebouwd. Je krijgt veel aangereikt, maar je moet ook beseffen dat als je wil leren, je zelf aan de bel moet trekken”, vertelt Jordy. Verder deelt hij: “Je hebt een buddy en een mentor waar je terecht kunt, maar verder zijn er ook nog genoeg andere collega’s die willen helpen. Je moet uiteindelijk gewoon de praktijk gaan ervaren om te groeien in je rol en groeien is gewoon leuk.”

Tips?

Voor wie overweegt een vergelijkbare sprong te maken, heeft Jordy een eenvoudige boodschap. “Ga het gesprek aan en ontdek of het iets voor je is. De wereld van IT is misschien anders dan wat je gewend bent, maar met de juiste instelling en een beetje lef zijn de mogelijkheden eindeloos”, deelt Jordy.

Heeft Jordy’s verhaal je geïnspireerd en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in de IT? Wellicht dat het traineeship ook wat voor jou kan zijn. Zoals Jordy zegt, ga vooral het gesprek met ons aan!

Are you ready to build your future?

Bekijk de traineeship vacature en solliciteer direct!