Traineeship Q&A met Joël

Elk jaar in september begint bij 4PS een traineeship. Onze collega Joël heeft onlangs het Consultancy-traineeship afgerond, en we vroegen hem in een Q&A naar zijn ervaringen!

Waarom 4PS?

“Eigenlijk is het antwoord vrij eenvoudig. Bij 4PS kreeg ik de kans om meer kennis op te doen over bedrijfsprocessen en IT. Het is de perfecte gelegenheid om meer te leren over IT en tegelijkertijd de organisatie van binnenuit goed te leren kennen. Een warm welkom en de wetenschap dat er altijd collega’s zijn die je kunt bereiken, gaven me het vertrouwen dat ik hier op mijn plek ben”, vertelt Joël.

Wat was je eerste indruk?

“Mijn eerste indruk van het 4PS-traineeship was dat collega’s graag helpen en altijd bereid zijn om je te ondersteunen. Ze begrijpen hoe het is om als trainee te beginnen omdat veel collega’s zelf ook als trainee zijn gestart”, deel Joël.

Hoe ziet een typische dag als trainee eruit?

“Het hangt af van de fase waarin je je bevindt. In het begin krijg je veel trainingen en neem je geleidelijk aan steeds meer taken op je. Daarnaast werkten we samen met alle trainees aan een case. We vormden een projectgroep en werken aan interne opdrachten voor onze collega’s. Dit voelde vertrouwd omdat het binnen de 4PS-omgeving blijft, maar het je toch echte projectervaring op doet, van begin tot eind”, vertelt Joël.

Wat heb je geleerd?

“Tijdens het traineeship heb ik zowel hard- als soft skills ontwikkeld. Ik heb niet alleen kennis opgedaan over 4PS Construct, maar ook over hoe je het beste kunt omgaan met klanten, effectief kennis kunt overdragen en andere consultancyvaardigheden. Deze vaardigheden zijn erg belangrijk om de behoeften van klanten te begrijpen en verwachtingen te managen, en dit is een van de meest waardevolle lessen die ik heb geleerd”, vertelt Joël.

Hoe was de begeleiding en ondersteuning?

“Binnen 4PS krijg je zowel een mentor als een buddy toegewezen. De mentor is er om je te helpen met meer praktische vragen, terwijl de buddy je begeleidt bij het begrijpen van de organisatie en de bedrijfscultuur”, deelt Joël.

Wat is je het meest bijgebleven?

“Mijn eerste implementatieproject waarvoor ik verantwoordelijk was, zal ik nooit vergeten. Eerst werkte ik mee aan projecten onder supervisie, en later werd ik verantwoordelijk voor een eigen werkgroep. Je ziet dan hoe de implementatie daadwerkelijk van invloed is op de manier waarop mensen hun werk doen, en dat geeft veel energie”, vertelt Joël.

Wat zijn je ambities?

“Ik volg momenteel naast mijn werk ook een deeltijd master in management. Het kost je wat vrije tijd, maar het is goed mogelijk om naast het werken bij 4PS een studie te volgen. Mijn doel is om eerst deze studie te voltooien, en daarna heb ik wel ambities om door te groeien naar bijvoorbeeld Lead Consultant”, deelt Joël.

Heb je nog advies voor toekomstige trainees?

“Mijn advies aan toekomstige trainees is om te praten met de huidige trainees en hun ervaringen te horen. Je bent namelijk als trainee niet alleen; je zult deel uitmaken van een groep leeftijdsgenoten die in hetzelfde schuitje zitten. Het traineeship bij 4PS biedt een goede kans om te leren, te groeien en een goede basis te leggen voor je carrière. Het is echt een aanrader”, deelt Joël als afsluiter.

Ben je na het verhaal van Joël enthousiast geworden en wil je meer weten over het traineeship? Bekijk dan de vacature of neem direct contact op!

Are you ready to build your future?

Bekijk de traineeship vacature en solliciteer direct!

  • Deel deze blog